Известие

Collapse
No announcement yet.

Щанга на мотора - 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Щанга на мотора - 156

Здравейте колеги,
    имам следното питане:

Днес смених щангата на мотора (1,9 жтд, 115) която е отгоре, отляво - гледано отсреща. Моята я забелязах че е с напълно скъсан тампон откъм мотора -явно не е вършила никаква работа последно време, а колата беше започнала да се отърсва като мокро куче като я гася.
    Намерих за 32лв щанга, безименна - такава ми дадоха, и даже набързо я монтирах пред офиса.

Сега обаче ми се появиха много гадни вибрации в купето на тихи обороти. Иначе с малко газ изчезват и при форсиране е много мазна - не мръдва. Не съм я карал още, ще напиша впечатление по-късно.

Въпроса ми е - калпава щанга ли съм взел, или имам и други тампони за сменяне - щом имам такива вибрации на празен ход. Чак волана трепери.

Ще я потърпя ден - два - дано се 'понамести' ...

Да не би да има нещо специфично при смяната й, освен ъгъла. Ама гледах как е сложена старата и точно по същия начин я сложих - пасна идеално на мястото си.
    Болта на ботуша видях че има малко ход като е отпуснат - дупката е по-голяма - да не би да съм го стегнал под напрежение или пък да трябва да е под напрежение.
    В сервизното описание нищо не пише - пише само "развийте болтовете и подменете".
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Мисля че няма специфика при поставянето , по-вероятно е да си попаднал на някоя щанга с много твърда гума и от там да са вибрациите.
    Впрочем тук във форума бях чел че някъде се продават само тампончета и старите могат да се отремонтират за 10тина лева
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

За съжаление си попаднал на тампони с много твърда гума !
      В Пловдив ги правят тези тампони 10 лв/бр с монтаж.
      Когато сменях на 147-цата,стана описаното от теб,казах и показах на момчетата и на другия ден ми отляха тампони с по-мек каучук, колата заспа !
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Свалих го, ще им го върна...
        Аман от ментета.

Comment

Като идваш в Пловдив,се обади да те пратя за 5 мин. да си свършиш работа !

Comment

Къде в Пловдив? Дай им някакви координати
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

http://avtochastite.bg/listing-%D0%B...0%B4-6475.html

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                Благодаря
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Върнах проблемната щанга, взех друга - от 'доверен' магазин...
                  Пак тресе, вярно по-малко, ама тресе и е неприятно - чак леко ми трака капака на жабката - това не е моята кола просто...
                  И съм бесен...
                  Пак ще го върна и ще си си сложа стария прокъсания и като ходя до Пловдив ще ида да ми направят моя.
                  Другия вариант е да продължа да търся свестен.

Гледам на старата щанга, здравия тампон като го хвана с ръка и мога да го извивам с ръка наляво - надясно, а на тия новите - не, камък направо....
                  Направо съм се поболял от снощи... Никога не е било да усещам двигателя на волана, като някой дрът хлопел кадет...
                  Мисля на стария, дето го махнах - на скъсания тампон ( откъм мотора ) да навия гума и да го набия на менгеме - все ще е по-добре от тия скапани ментета - колкото да изкара някоя седмица.

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                    Върнах проблемната щанга, взех друга - от 'доверен' магазин...
                    Пак тресе, вярно по-малко, ама тресе и е неприятно - чак леко ми трака капака на жабката - това не е моята кола просто...
                    И съм бесен...
                    Пак ще го върна и ще си си сложа стария прокъсания и като ходя до Пловдив ще ида да ми направят моя.
                    Другия вариант е да продължа да търся свестен.

Гледам на старата щанга, здравия тампон като го хвана с ръка и мога да го извивам с ръка наляво - надясно, а на тия новите - не, камък направо....
                    Направо съм се поболял от снощи... Никога не е било да усещам двигателя на волана, като някой дрът хлопел кадет...
                    Мисля на стария, дето го махнах - на скъсания тампон ( откъм мотора ) да навия гума и да го набия на менгеме - все ще е по-добре от тия скапани ментета - колкото да изкара някоя седмица.
                    А дали нямаш и друг тампон заминал?
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Ами все си мисля че ако имам и друг заминал ще тресе независимо дали е закачен този или не, защото като го откача колата мирясва. Ако някой от другите е скапан ще продължи да тресе. Все пак този не носи двигателя, а само играе ролята на успокоител, но сега предава твърде много вибрации към купето.

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                        Ами все си мисля че ако имам и друг заминал ще тресе независимо дали е закачен този или не, защото като го откача колата мирясва. Ако някой от другите е скапан ще продължи да тресе. Все пак този не носи двигателя, а само играе ролята на успокоител, но сега предава твърде много вибрации към купето.
                        Не знам защо, но почвам да си мисля че задният тампон не е в час
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

От щангата е, кофти гумени тампони и почва да вибрира яко, на моята и трябваше една година за да се поуспокои, и още има леки вибрации...
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                            От щангата е, кофти гумени тампони и почва да вибрира яко, на моята и трябваше една година за да се поуспокои, и още има леки вибрации...
                            Хич не ме зарадва... Днеска ме е яд да си карам колата.
                            Ходих до моя човек - вика - карай я няколко дни - ако не се успокои, ще ми върнеш щангата....

Ама и той изказа съмнения че имам и други тампони заминали де... Ще я огледаме тия дни, най много да ги подкарам наред. Лошото е че като се смени единия, трябва и другите... И накрая не знаеш дали няма някоя твърдо менте да ти развали работата.... Пък и над 200лв са всичките тампони....

Едит: Мисля си да я сваля довечера щангата пак и да взема да направя в хлътката на тампона малки дупчици с 2мм бургия през 1см и така да го накарам принудително да омекне... Ама след това сигурно набързо ще се скъса...
                            Last edited by Yavor; d.m.y г., 15:04.

Comment

Едит: Мисля си да я сваля довечера щангата пак и да взема да направя в хлътката на тампона малки дупчици с 2мм бургия през 1см и така да го накарам принудително да омекне... Ама след това сигурно набързо ще се скъса...
                              Когато се бях вкарал в този филм и аз направих тази глупост да дупча тампона,след два месеца беше скъсан !

Comment

Working...
                              X